Posted on: January 6, 2023 Posted by: ukzad Comments: 0

Ο Lewis Hamilton γιορτάζει την τέταρτη επιτυχία της σεζόν, με νίκη στο εναρκτήριο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στο Circuit of the Americas στο Ώστιν του Τέξας.
Ο Pole-Sitter Sebastian Vettel ήταν πολύ πρώτος στην πρώτη σειρά, μπροστά από τον Mark Webber, τον Hamilton καθώς και τον Fernando Alonso. Ο αυτοκινητιστής της Ferrari έκανε μια υπέροχη αρχή από την έβδομη θέση στο δίκτυο, συμμορφώνοντας με την απόφαση της ομάδας του να προσφέρει στον Felipe Massa μια σκόπιμη χρέωση πέντε θέσεων στην αγορά για να προωθήσει τον Alonso στην καθαρότερη, ιδανική πλευρά του δικτύου.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Και τα 24 αυτοκίνητα το έκαναν με τον πρώτο γύρο. Το μόνο περιστατικό περιλάμβανε τον Nico Hulkenberg καθώς και τον Kimi Raikkonen, ο οποίος άγγιξε στην αρχή, αναγκάζοντας τον Lotus Moadist να τρέξει ευρύ.
Εν τω μεταξύ, ο Vettel επέκτεινε ένα προβάδισμα στο μέτωπο, ενώ ο Webber καθώς και ο Hamilton αγωνίστηκαν για δεύτερη θέση. Ο αυτοκινητιστής McLaren έκανε την πρώτη του προσπάθεια στον γύρο δύο, ωστόσο έτρεξε ευρύ, επιτρέποντας στον Webber να επαναλάβει τη θέση. Τέλος, το έκανε να κολλήσει με τη βοήθεια του DRS στο Four Lap, πριν βάλει τα βλέμματά του στο Vettel. Μέχρι το γύρο 15 από 56, ο χώρος ήταν κάτω από ένα δευτερόλεπτο.
Ο Romain Grosjean – ο οποίος γύρισε στον γύρο επτά καθώς και σχεδόν κατέληξε στο χαλίκι – ήταν ένας από τους πρώτους που έβγαζαν για νέα ελαστικά. Έθεσε μια σειρά από ταχύτερους γύρους, οι οποίοι ενθάρρυναν τον Χάμιλτον καθώς και τον Alonso να ανταλλάξουν ομοίως για ένα σύνολο δύσκολων ελαστικών.

Leave a Comment